Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
środa, 15 stycznia 2025 10:45
Reklama

Robert Muzyczka zdradza nam sekret wypieku idealnego świątecznego sernika

Co sprawia, że sernik króluje na bożonarodzeniowym stole? Jego ponadczasowy smak i tradycyjny sposób przygotowania. Te dwie rzeczy powodują, że jest on bezkonkurencyjnym świątecznym wypiekiem. Wystarczy skorzystać z kilku trików, by szybko przygotować pyszny sernik i zachwycić jego smakiem całą rodzinę.

Autor: sernik z rosą

Twaróg – podstawa dobrego sernika

I wreszcie – twaróg. Podstawa pysznego i zawsze udanego sernika. Jednak tylko taki najwyższej jakości gwarantuje niepowtarzalny smak i apetyczny wygląd ciasta. Idealną bazą doskonałego sernika jest kremowy Twaróg Sernikowy od OSM Piątnica.

To w pełni naturalny, polski twaróg, który jeszcze długo po wyjęciu z lodówki zachowuje zwartą strukturę – mówi Sebastian Rachubka, Główny Technolog OSM Piątnica. – Wyprodukowany z mleka pochodzącego od krów karmionych paszami bez GMO, pozbawiony aromatów i sztucznych barwników pozwoli każdemu szybko przygotować ulubiony sernik. Dodatkowo odpowiednie proporcje twarogu i serka śmietankowego zapewniają właściwą zawartość tłuszczu mlecznego, dzięki czemu nie trzeba dodawać do sernika masła. Wszystko to sprawia, że Twaróg Sernikowy jest idealny do wypieku niepowtarzalnego w smaku sernika. W sam raz na święta.

Dla każdego coś pysznego, czyli przepis na sernik z rosą

Dla wszystkich tych, którzy nie mają w swojej książce kucharskiej sprawdzonego przepisu na idealny sernik, przygotowaliśmy pyszną propozycję: sernik z rosą. Prosty w przygotowaniu będzie idealnym dopełnieniem bożonarodzeniowych podwieczorków w rodzinnym gronie.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama