Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 23 grudnia 2024 03:52
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Szczupaki faszerowane i ryba po żabnicku – najlepsze Smaki Ryb Odrzańskich 2018 [FOTO]

Siódma edycja regionalnego konkursu „Smaki Ryb Odrzańskich” organizowanego w ramach Żabnickiego Lata z Rybką odbyła się 16 czerwca 2018 r. Podobnie jak w latach ubiegłych, organizatorem było sołectwo Żabnica przy współudziale Szkolnego Koła TPD przy miejscowej Szkole Podstawowej. Już tradycyjnie honorowy patronat przyjęli: wicemarszałek województwa zachodniopomorskiego, starosta gryfiński oraz burmistrz Gryfina. Nagrody dla uczestników konkursu kulinarnego ufundowało województwo zachodniopomorskie.

Autor: fot. Kuba Studenny

Żabnicka impreza promuje zanikający zawód śródlądowego rybaka łodziowego oraz akcentuje walory kulinarne i odżywcze ryb słodkowodnych.

W głównym konkursie kulinarnym zgłoszono 23 potrawy. Jury miało ogromne problemy, ponieważ poziom przygotowanych potraw był bardzo wysoki. Po długich obradach zwycięstwo przyznano Markowi Miedzakowi za szczupaka faszerowanego. Drugie miejsce wywalczył Hieronim Kubiak za szczupaka faszerowanego mięsem własnym, a trzecie Iwona Stachów za zupę z suma.

Gratulujemy zwycięzcom i pozostałym uczestnikom konkursu!

Organizatorzy dziękują wszystkim, którzy pomagali w przygotowaniach, a wszystkich uczestników zapraszają do Żabnicy za rok.

 

Patronat medialny nad imprezą sprawowało igryfino.

 

 

O Żabnickim Lecie z Rybką napisaliśmy także tutaj:

http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28543,zlowili-ponad-60-kg-ryb-i-wypuscili-z-powrotem-do-

 

http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28544,pelne-atrakcji-dla-dzieci-zabnickie-lato-z-rybka

 

http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28546,to-byla-impreza-a-na-final-bal-rybaka-foto



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama