Żabnicka impreza promuje zanikający zawód śródlądowego rybaka łodziowego oraz akcentuje walory kulinarne i odżywcze ryb słodkowodnych.
W głównym konkursie kulinarnym zgłoszono 23 potrawy. Jury miało ogromne problemy, ponieważ poziom przygotowanych potraw był bardzo wysoki. Po długich obradach zwycięstwo przyznano Markowi Miedzakowi za szczupaka faszerowanego. Drugie miejsce wywalczył Hieronim Kubiak za szczupaka faszerowanego mięsem własnym, a trzecie Iwona Stachów za zupę z suma.
Gratulujemy zwycięzcom i pozostałym uczestnikom konkursu!
Organizatorzy dziękują wszystkim, którzy pomagali w przygotowaniach, a wszystkich uczestników zapraszają do Żabnicy za rok.
Patronat medialny nad imprezą sprawowało igryfino.
O Żabnickim Lecie z Rybką napisaliśmy także tutaj:
http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28543,zlowili-ponad-60-kg-ryb-i-wypuscili-z-powrotem-do-
http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28544,pelne-atrakcji-dla-dzieci-zabnickie-lato-z-rybka
http://www.igryfino.pl/wiadomosci/28546,to-byla-impreza-a-na-final-bal-rybaka-foto
Napisz komentarz
Komentarze