Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
piątek, 8 listopada 2024 07:08
Reklama

Wytrawny finger food - łososiowe rollsy z warzywami - przepis kulinarny

Szybkie, smaczne, zdrowe i na jeden kęs - chcecie wiedzieć co to takiego? Mowa oczywiście o przekąsce finger food, a dokładnie o Łososiowych rollsach z warzywami. Jeśli zamierzacie niebawem przyjmować w swoich progach gości, to koniecznie musicie je wypróbować. Ta zakręcona tortilla skrywa w sobie prawdziwą poezję smaków - aromatycznego łososia, aksamitny serek i zdrowe warzywa!
Wytrawny finger food - łososiowe rollsy z warzywami - przepis kulinarny

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Łososiowe rollsy z warzywami

Składniki:

- gotowe placki tortilli                                                                                 2 szt.

- serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) 1 szt.

- sałata rzymska                                                                                           4 liście

- pomidor                                                                                                      1 szt.

- świeże zioła                                                                                                2 gałązki

- szczypior lub por

- rozmaryn

 

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.

Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!

Smacznego!  


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama