Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Łososiowe rollsy z warzywami
Składniki:
- gotowe placki tortilli 2 szt.
- serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) 1 szt.
- sałata rzymska 4 liście
- pomidor 1 szt.
- świeże zioła 2 gałązki
- szczypior lub por
- rozmaryn
Wykonanie:
Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.
Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!
Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze