Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
środa, 27 listopada 2024 19:41
Reklama
Reklama

Jak przyrządzają karpia w różnych regionach

Przekrój karpia przez regiony!
Jak przyrządzają karpia w różnych regionach

Autor: Z serowo-pieczarkowym farszem (MSM Mońki)

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Składniki:

- świeży karp, ok. 1,2 kg                                            

- 500 g świeżych pieczarek                                 

- 1 cebula                                                         

- 1 średni pęczek natki pietruszki                                         

- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach             

- 3 ząbki czosnku                                                            

- 2 łyżki oleju

                                                                    

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać  i nafaszerować  karpia, następnie natłuścić  rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.

Smacznego!

Zofia Sztromwasser




Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama