Przewodnikiem duchowym i mentorem wydarzenia, który będzie czuwał nad recepturami będzie dr Kami Szpotkowski (Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk w Poznaniu) - pasjonat zieleni (w tym przede wszystkim jadalnej :)), odkrywca niepowtarzalnych starych receptur, wirtuoz smaku. Chleb z popiołem z drewna bukowego, okrywający podniebienie kwaśnym posmakiem szczawik zajęczy z dodatkami, smażone pędy podagrycznika czy sałatka z kwiatów wiosennych z polewą owocową na jadalnym mchu, to tylko niektóre spośród kulinarnych niespodzianek. Uczestnicy wydarzenia otrzymają przepisy, według których będą mogli tworzyć własne niepowtarzalne kulinarne kombinacje.
Jeżeli macie Państwo ochotę spędzić czas w Puszczy Bukowej, serdecznie zapraszamy 9 czerwca br. (sobota). Spotykamy się o godzinie 12.00 w miejscu odpoczynku (Polana Harcerska) w sąsiedztwie Rodzinnych Ogrodów Działkowych "Puszcza" (wjazd od ulicy Chłopskiej w Szczecinie-Klęskowie). Zakończenie spotkania – około godziny 16.00.
Zapisy przyjmujemy do dnia 6 czerwca br. pod numerem telefonu (91) 416 20 71 – sekretariat Nadleśnictwa Gryfino (czynny od poniedziałku do piątku od godziny 7.00 do godziny 15.00).
Ilość miejsc jest ograniczona, więc decyduje kolejność zgłoszeń. Z uwagi na charakter spotkania mogą wziąć w nim udział osoby pełnoletnie oraz dzieci wyłącznie pod opieką rodziców.
Media Lasy Pańswowe
Napisz komentarz
Komentarze