Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
piątek, 22 listopada 2024 08:09
Reklama
Reklama

Inkubator kuchenny – tak. Jednak jeszcze nie teraz

Gmina Gryfino kolejny raz zaprosiła do składania ofert na „Opracowanie projektu zagospodarowania terenu wraz z adaptacją budynku usługowego Murator nr UC06a na inkubator kuchenny w miejscowości Steklno”. Niestety i tym razem postępowanie trzeba było unieważnić.
Inkubator kuchenny – tak. Jednak jeszcze nie teraz

Autor: www.inkubator.nowysacz.pl

To było już kolejne ogłoszenie w tej sprawie. Poprzednio nie wpłynęła żadna oferta. Teraz postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego również trzeba było unieważnić. Jak czytamy w informacji podpisanej 14 marca 2017 r. przez zastępcę burmistrza Pawła Nikitińskiego, wartość złożonej oferty przekracza kwotę, jaką gmina jako zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

O harmonogramie zadań mających na celu utworzenie inkubatora kuchennego w Steklnie napisaliśmy w lipcu 2016 r.:

http://www.igryfino.pl/wiadomosci/1714,co-sie-wykluje-z-tego-inkubatora

Co jest przedmiotem zamówienia

Przedmiotem zamówienia było opracowanie projektu zagospodarowania terenu wraz z adaptacją posiadanego przez gminę Gryfino projektu budynku usługowego Murator nr UC06a planowanego na inkubator kuchenny w Steklnie.

Budynek ma pełnić funkcję inkubatora przetwórstwa lokalnego oraz ma służyć lokalnym producentom rolnym, przetwórcom, w celu przetwarzania a także przechowywania produktów. Chodzi o to, żeby z inkubatora mogły korzystać małe firmy przetwórcze, cateringowe, a także osoby indywidualne, chcące przygotować przetwory. Budynek przeznaczony na inkubator kuchenny ma umożliwić wynajęcie pomieszczeń, produkcję soków owocowo-warzywnych, dżemów, galaretek, suszonych owoców, wyrobów piekarniczych oraz prowadzenie szkoleń, warsztatów w zakresie zdrowego żywienia.

Jak ma wyglądać inkubator kuchenny

Projektowany budynek na inkubator kuchenny powinien mieć:

- powierzchnię użytkową – 234,6 m2

- powierzchnię zabudowy – 326,9 m2

- salę wewnątrz pełniącą funkcję szkoleniowo-edukacyjną

- szatnie dla gości

- zaplecze gastronomiczne i gospodarcze

- ma być murowany, parterowy niepodpiwniczony

Możliwa jest adaptacja budynku poprzez utworzenie poddasza użytkowego – funkcji mieszkalnej.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama