To było już kolejne ogłoszenie w tej sprawie. Poprzednio nie wpłynęła żadna oferta. Teraz postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego również trzeba było unieważnić. Jak czytamy w informacji podpisanej 14 marca 2017 r. przez zastępcę burmistrza Pawła Nikitińskiego, wartość złożonej oferty przekracza kwotę, jaką gmina jako zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
O harmonogramie zadań mających na celu utworzenie inkubatora kuchennego w Steklnie napisaliśmy w lipcu 2016 r.:
http://www.igryfino.pl/wiadomosci/1714,co-sie-wykluje-z-tego-inkubatora
Co jest przedmiotem zamówienia
Przedmiotem zamówienia było opracowanie projektu zagospodarowania terenu wraz z adaptacją posiadanego przez gminę Gryfino projektu budynku usługowego Murator nr UC06a planowanego na inkubator kuchenny w Steklnie.
Budynek ma pełnić funkcję inkubatora przetwórstwa lokalnego oraz ma służyć lokalnym producentom rolnym, przetwórcom, w celu przetwarzania a także przechowywania produktów. Chodzi o to, żeby z inkubatora mogły korzystać małe firmy przetwórcze, cateringowe, a także osoby indywidualne, chcące przygotować przetwory. Budynek przeznaczony na inkubator kuchenny ma umożliwić wynajęcie pomieszczeń, produkcję soków owocowo-warzywnych, dżemów, galaretek, suszonych owoców, wyrobów piekarniczych oraz prowadzenie szkoleń, warsztatów w zakresie zdrowego żywienia.
Jak ma wyglądać inkubator kuchenny
Projektowany budynek na inkubator kuchenny powinien mieć:
- powierzchnię użytkową – 234,6 m2
- powierzchnię zabudowy – 326,9 m2
- salę wewnątrz pełniącą funkcję szkoleniowo-edukacyjną
- szatnie dla gości
- zaplecze gastronomiczne i gospodarcze
- ma być murowany, parterowy niepodpiwniczony
Możliwa jest adaptacja budynku poprzez utworzenie poddasza użytkowego – funkcji mieszkalnej.
Napisz komentarz
Komentarze