Dziękuję wszystkim, którzy zgodzili się wystąpić dla Was, którzy poświęcili przede wszystkim pieniądze, czas, talent, wysiłek, by móc zorganizować takie wydarzenie. Kto nas odwiedził widział, że każdy dał z siebie wszystko. Oprawę muzyczną i prowadzenie zapewnił niesamowity Marek Sadowski, a fotorelację niezastąpiona i zawsze na posterunku Lidia Czarnecka-Borowiec. Oczywiście za pokazy kulinarne, osobowość i za to że po prostu jest wielkie ukłony dla Czesława Mikołajczyka.
Dziękuję cudownym wolontariuszom. Nie potrafiłbym ani nie mógłbym wyobrazić sobie lepszego festynu zorganizowanego w tydzień.
Dziękuję Wam drodzy sponsorzy, przyjaciele oraz mieszkańcy, że przyszliście wspomóc festyn i zrobiliście to w tak wspaniały sposób. Kolejny raz okazaliście, jak macie otwarte serca i ogromną hojność.
Jeszcze raz to wspomnę: gdyby nie wsparcie ludzi, lokalnych firm, przedsiębiorców, nie moglibyśmy nacieszyć się wczorajszym dniem. Lista osób i podmiotów, które wsparły jest naprawdę długa i nie jestem pewny, czy kompletna. Wybaczcie. I koniecznie pamiętajcie, że jesteśmy wdzięczni za każdy, nawet najmniejszy gest pomocy.
Lato w Chwarstnicy jako sponsorzy wsparli: Rafał Mucha, Monika Faleńczyk, Maciek Szczepański, Grzegorz Włodarczyk, Mariusz Stosio, Paweł Kowalczyk, Artur Krawczyk, Radosław Kumik -ELEKTRO KUMIK, Tomasz GnyHu Gnych, Krystian Pozniak, Bartosz Kumik, Adam Ślusarczyk, Tomek Prostak, Mirosław Misior, Kamil Koczan, Dariusz Ludwiczak, Bartek Walas;
Pojazdami i motorami: MotoEkipa Gryfino, Tomasz Karczewski i Military Area, Komenda Powiatowa PSP w Gryfinie;
Reklamą : Elipsa - Studio Reklamy · Reklama Gryfino, igryfino.pl - portal informacyjny powiatu gryfińskiego
Grillem: Restauracja Rodzinna Gryfino
Namiotami, ławkami i stołami: Jerzy Piasecki, Jerzy Swojnóg
Pysznościami: Restauracja Południe Gryfino, Pasztecik, Asia Mickiewicz, Helena Kamiński
Watą cukrową i popcornem: Aleksandra Misiuna, Marta Kubiak
Ciastami: Urszula i Witold Koczan, Agata Dolata, Monika Kwok, Agnieszka Klepadło, Magda Fogiel, Kasia Korczyńska
Voucherami oraz przedmiotami na licytację: Manufaktura Lawenda, Kamila Prys Hair, Salon Prestiż-Iwona Gatkowska, sklep wędkarski Markus Gryfino
Atrakcjami dla dzieci: fajnerzeczy.pl, Aktywni, LKS Piast Gryfino, Daniel Berk
Warkoczyki i malowanie buziek: Paulina Zioło, Róża Szpilska, Sylwia Maria Szpilska, Daryna Rozhanska
Scena: Studio taneczno-artystyczne Hipnosic" Żaneta Pasternak, Julia Radke, Kapela Ludowa Gardnianki
Strongmani: Rafał Gomula, Krzysztof Damian Równy
Napojami: Małgorzata Janicka, Magdalena Pieczyńska
Winami: Winnice Kojder, Winnica "Dwa Wzgórza", Ryszard Potapiński, Paweł Firosz
I oczywiście Wy kochani Wolontariusze, bez których nic bym nie zrobił: Anna – żona, Rafał Guga, Józef Drzewiecki, Dorota Drzewiecka, Malwina Goch, Joanna Pastuszak, Cezary Drzewiecki, Ola Azarkiewicz, Patryk Kwok, Agata Dolata wraz wspaniałą córką, Aleksandra Misiuna, Magdalena Pieczyńska, Marta Kubiak, Maciej Budzyński
Dzięki Wam wszystkim był to czas radości i mam nadzieję, że tak jak w moich wspomnieniach, tak i w Waszych zachowa się mile pamięci.
Dzięki Wam zebraliśmy 11 1554,55 zł.
Te pieniądze zostały już większości przekazane oraz zostaną wykorzystane na:
5️ tys. zł -przeznaczyliśmy dla naszego księdza Ireneusza na parafię
2️ tys. zł - na świetlicę wiejską na zakup: ogromnych klocków Wafle, stół do gry cymbergaj, ramki tablica Edukacyjna do rysowania Led, wsparcie charytatywnej degustacji oraz warsztaty kulinarne z naszym wspaniałym Czesiem, które odbędą się w dwa dni dla wszystkich chętnych dzieci oczywiście za darmo w przedziale wiekowym 7-11 lat i 12-17 lat
Przebieg szkolenia oraz tematy:
-kuchnia molekularna (lekkie podstawy zabawy strukturami)
-produkcja lodów i sorbetów za pomocą ciekłego azotu
-burgery al'a KFC (wypiekanie kolorowych bułek, produkcja stripsów)
-produkcja autorskiego deseru (produkcja lizaków, dekoracja) (desery wedle moich wytycznych)
Najpierw pobawimy się w kuchnię molekularną, porobimy pianki, serki, kawiory, żele.
Później zrobimy bazę na lody i sorbety.
Przygotujemy sobie rzeczy do burgerów i autorskich deserów.
Na sam koniec jemy burgery i składamy autorskie desery.
Warsztaty przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i dla kobiet, które chciałyby nauczyć się wyczarować na córki głowie niezwykłe fryzury. Nauczysz się, jak wyczarować na jej włosach wspaniałe upięcia i warkocze.
Informacje z warsztatami będę publikował - informuje Mateusz Leszczyński.
Festyn w Chwarstnicy zapowiadaliśmy tutaj:
Napisz komentarz
Komentarze