Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
sobota, 2 listopada 2024 21:25
Reklama
Reklama

Medale dla winiarzy Turnauów i pszczelarza Jana Olszańskiego

Do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego przystępują dwie restauracje – to dobra wiadomość dla turystów oraz koneserów regionalnej kuchni ze Szczecina i Kołobrzegu. Z sukcesów cieszy się także Jan Olszański z Pasieki Miody Jana oraz właściciele Winnicy Turnau, którzy z krakowskich targów ENOEXPO 2015 przywieźli medale za jakość oferowanych produktów.
Medale dla winiarzy Turnauów i pszczelarza Jana Olszańskiego
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, która obecnie zrzesza ponad 30 regionów, głównie z basenu Morza Bałtyckiego.
 
Nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego zaprezentują się w trakcie konferencji prasowej, która odbędzie się w poniedziałek, 23 listopada 2015 r. o godzinie 12 w restauracji Wyszak Browar Rodzinny w Szczecinie.
W konferencji prasowej wezmą udział: 
-Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego Olgierd Geblewicz,
-Wicemarszałek Województwa Zachodniopomorskiego Jarosław Rzepa,
-Nowi członkowie Sieci i wyróżnieni w Krakowie producenci.
 
Restaurację Wyszak Browar Rodzinny zaprezentują właściciele spółki: Joanna i Paweł Różyccy oraz Michał Jagła. Restaurację przy hotelu Leda SPA reprezentować będzie z-ca dyrektora hotelu Bartosz Suchorzewski. O serwowanych daniach opowie natomiast szef kuchni Andrzej Jakomulski. Gośćmi konferencji prasowej będą także zachodniopomorscy producenci wyróżnieni podczas VII Konkursu Polskich Win i Cydrów o Medal Targów ENOEXPO 2015 – Jan Olszański z Pasieki Miody Jana oraz Zbigniew i Jacek Turnauowie z Winnicy Turnau.
 
W trakcie konferencji przedstawiciele restauracji otrzymają tabliczki potwierdzające przynależności do sieci oraz zaprezentują próbki serwowanych specjałów. Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego liczy obecnie 44 członków. Powstała w roku 1996, by  promować lokalną żywność i regionalną turystykę. Emilia Wolf UM
 
Nowi członkowie w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego
i sukcesy podczas krakowskich targów ENOEXPO 2015
23 listopada 2015 r., godzina 12
Restauracja Wyszak Browar Rodzinny
Szczecin, ul. Mściwoja II 8

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama