Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, która obecnie zrzesza ponad 30 regionów, głównie z basenu Morza Bałtyckiego.
Nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego zaprezentują się w trakcie konferencji prasowej, która odbędzie się w poniedziałek, 23 listopada 2015 r. o godzinie 12 w restauracji Wyszak Browar Rodzinny w Szczecinie.
W konferencji prasowej wezmą udział:
-Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego Olgierd Geblewicz,
-Wicemarszałek Województwa Zachodniopomorskiego Jarosław Rzepa,
-Nowi członkowie Sieci i wyróżnieni w Krakowie producenci.
Restaurację Wyszak Browar Rodzinny zaprezentują właściciele spółki: Joanna i Paweł Różyccy oraz Michał Jagła. Restaurację przy hotelu Leda SPA reprezentować będzie z-ca dyrektora hotelu Bartosz Suchorzewski. O serwowanych daniach opowie natomiast szef kuchni Andrzej Jakomulski. Gośćmi konferencji prasowej będą także zachodniopomorscy producenci wyróżnieni podczas VII Konkursu Polskich Win i Cydrów o Medal Targów ENOEXPO 2015 – Jan Olszański z Pasieki Miody Jana oraz Zbigniew i Jacek Turnauowie z Winnicy Turnau.
W trakcie konferencji przedstawiciele restauracji otrzymają tabliczki potwierdzające przynależności do sieci oraz zaprezentują próbki serwowanych specjałów. Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego liczy obecnie 44 członków. Powstała w roku 1996, by promować lokalną żywność i regionalną turystykę. Emilia Wolf UM
Nowi członkowie w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego
i sukcesy podczas krakowskich targów ENOEXPO 2015
23 listopada 2015 r., godzina 12
Restauracja Wyszak Browar Rodzinny
Szczecin, ul. Mściwoja II 8
Napisz komentarz
Komentarze