Gospodarstwo pasieczne „Maja” z Czarnych Wielkich, Pasikonik ze Szczecina, Sady Rajewscy z Przecławia, Grand Baltic z Dźwirzyna, Pałac w Rymaniu oraz gospodarstwo rolne z gminy Widuchowej. To nowi członkowie sieci, którzy zaprezentują się w Kołobrzegu.
SDK Pomorza Zachodniego powstaje w ramach inicjatywy Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Jej członkami mogą zostać gospodarstwa rolne, zakłady przetwórstwa żywności, punkty gastronomiczne, obiekty świadczące usługi hotelarskie, sklepy i restauracje. Obecnie liczy 64 członków.
Dodatkowo podczas spotkania list gratulacyjny otrzymają Aneta i Stanisław Dobropolscy, których zakwas buraczany z Dębna 10 września br. trafił na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych oraz Dagmara i Sebastian Pilczukowie, których wino gronowe Sydonia otrzymało nagrodę Perła 2019 w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów.
Człon kami sieci zostanie gospodarstwo Norberta Dobosiewicza z Marwic.
Napisz komentarz
Komentarze