Porady w sprawie identyfikacji grzybów oraz uzyskania atestu na grzyby świeże przeznaczone do sprzedaży można uzyskać po uprzednim kontakcie telefonicznym w:
Porady w sprawie identyfikacji grzybów oraz uzyskania atestu na grzyby świeże przeznaczone do sprzedaży można uzyskać po uprzednim kontakcie telefonicznym w:
- Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Pyrzycach ul. Młodych Techników 5a, tel./fax 91 570 34 28, tel. 91 570 34 29.
Grzyby należy dostarczyć w ciągu 12 godzin od zbioru, w całości. Grzyby przechowywane w torebkach foliowych, suszone, zamarynowane bądź poddanych obróbce termicznej nie podlegają ocenie.
- Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Myśliborzu ul. Spokojna 13, tel. 957475616.
Na terenie powiatu gryfińskiego:
Uprawnienia klasyfikatora grzybów posiada Jarosław Przeszak (klasyfikator nr 1899) (Mieszkowice / Osinów Dolny) tel. 6033555130.
Uprawnienia grzyboznawcy (nr 2013) posiada Marek Ruczkowski tel. 665885701 (Trzcińsko-Zdrój).
Napisz komentarz
Komentarze