Składniki dla 4 osób
1 granat
3-4 czerwone buraki
2 opakowania Hummusu klasycznego Well Well
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
pęczek natki pietruszki
garść rukoli
ziarna czarnuszki
ziarna słonecznika
tłuczony czarny pieprz
Przygotowanie
Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy na cienkie talarki, które układamy na talerzu. Doprawiamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy tłuczonym pieprzem. Na buraki nakładamy łyżeczką porcje hummusu. Wszystko przybieramy natką pietruszki, rukolą, ziarnami granatu oraz czarnuszką i prażonym (na suchej patelni) słonecznikiem.
Wskazówka: Jeżeli mamy bardzo mało czasu, możemy ekspresowo przygotować carpaccio, kupując ugotowane buraki (zamykane termicznie) – wówczas efektowna potrawa powstanie już w 20 minut.
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Kamila Nowakowska
Napisz komentarz
Komentarze