W 2017 roku województwo zachodniopomorskie będzie reprezentowane przez 9 wystawców. Wśród promowanych produktów znajdą się m. in. znakomite wina z Winnicy Turnau zlokalizowanej
w podszczecińskich Baniewicach, piwo Colberg warzone według tradycyjnej receptury bez użycia chemicznych dodatków, doskonałe wędliny szczecińskiej firmy Bohun S.A wytwarzane na podstawie receptur stosowanych przez naszych przodków. Podczas targów nie może zabraknąć również miodów. Będą m.in. Akacjowy Miód Cedyński z pasieki Miody Jana oraz Miody Pojezierza Choszczeńskiego z Gospodarstwa Pasiecznego Buckfast. Obecna będzie również Szczecińska Fabryka Wódek STARKA sp. z o.o., w ofercie której znajdą się legendarne wódki, których smak dojrzewa 18,21,25,30 i 35 lat. Na Grune Woche swoją ofertę gastronomiczną zaprezentują uzdrowiska z Kołobrzegu i Świnoujścia, a także Hotel Leda SPA, która przygotuje przekąski na bazie zachodniopomorskich produktów lokalnych i tradycyjnych - śledzie bałtyckie, pstrągi z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica oraz ogórki kołobrzeskie.
Zachodniopomorskie uczestniczy w targach od 2003 roku. Dla województwa to możliwość spotkania się z przedstawicielami przygranicznych regionów w celu wymiany dobrych praktyk, doświadczeń w zakresie ochrony środowiska, rolnictwa, leśnictwa i rybactwa. Dla przetwórców i producentów żywności, którzy prezentują swoje regionalne wyroby, targi są szansą do pozyskania nowych klientów, wprowadzenia na rynek nowych produktów i usług, nawiązania kontaktów biznesowych. Grune Woche to także okazja do wymiany doświadczeń, czemu służą liczne spotkania, branżowe konferencje i seminaria towarzyszące wydarzeniu.
Napisz komentarz
Komentarze