Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
wtorek, 26 listopada 2024 06:57
Reklama dotacje rpo
Reklama

Kto wygrał konkurs kulinarny

W fotorelacji z Żabnickich spotkań z rybką pokazaliśmy potrawy, a teraz poinformujemy „kto za nimi stoi”. Zaprezentujemy wyniki II Regionalnego Konkursu „Smaki ryb odrzańskich”. Wśród potraw tradycyjnych jury - na czele którego stał Janusz Korżak (naczelnik oświaty UMiG) – za najlepszy uznało pasztet ze szczupaka przygotowany przez Patrycję Kuźmowicz. W kategorii „Nowe smaki” wygrał sandacz panierowany w ziarnach słonecznika. Były też 3 wyróżnienia specjalne. Wszystkie wyniki poniżej.
Kategoria potraw tradycyjnych
I miejsce – Patrycja Kuźmowicz  za pasztet ze szczupaka
II miejsce – Katarzyna Gazińska za zupę rybną
III miejsce – Katarzyna Malko za pulpeciki rybne w sosie
 
Kategoria „Nowe smaki”
I miejsce – Katarzyna Poźniak – za sandacza panierowanego w ziarnach słonecznika
II miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Wełtyniu za pulpeciki rybne w sosie
III miejsce -  Marek Miedzak za szczupaka w borowikach
 
Wyróżnienia specjalne
Rafał Bączyk - za profesjonalizm w przygotowaniu potraw
Józef Kubis - za smak wędzonego leszcza i węgorza
Koło Gospodyń Wiejskich w Gryfinie - za estetykę przygotowanych potraw
 
Wszystkie nagrody ufundował Zarząd Województwa Zachodniopomorskiego.

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama