Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 25 listopada 2024 21:45
Reklama
Reklama

Azja zaprasza w swoje podwoje

O orientalnych smakach rozmawiamy z Vu Duy Hanh, szefem baru Azja w Gryfinie. To nowy, prowadzony od 2 miesięcy bar w Gryfinie, który znajduje się w centrum przy głównej ulicy (Bolesława Chrobrego obok Zalipia). Można tam zjeść dania azjatyckie – chińskie, tajlandzkie i wietnamskie, a także porządny turecki kebab. Co proponuje Vu Duy Hanh, który dobrze mówi po polsku, czyli po prostu pan Dawid?
-Kuchnia wietnamska jest zróżnicowana w zależności od regionu. Skąd pan pochodzi?
-Z regionu na południe od Hanoi.
-Co by pan polecił oprócz sajgonek?
-Nie tylko dania wietnamskie, ale też chińskie czy tajlandzkie. Mamy tu też porządny turecki kebab. Robimy go tak jak oryginalnie powinien być, czyli z baraniny. Ale nie tylko.
-Wybór spory…
 –Mam tu u siebie różne orientalne smaki – mówi nam szef baru.
 
-Skąd u pana znajomość ostrej kuchni tajskiej?
-Pracowałem w różnych kuchniach i stąd znam przepisy.
-W tureckiej także?
-Od kuchni tureckiej mam Roberta ze Szczecina, który jest specjalistą od takich dań.
-Gdy byłem w Wietnamie, nie było dnia bez tradycyjnej zupy pho.
- Będzie wkrótce. Wprowadzę do menu.

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
KOMENTARZE
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama