Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 25 listopada 2024 04:35
Reklama dotacje rpo
Reklama

Zjadali świerszcze i drewnojady

Za jedną z bardziej kontrowersyjnych przedsięwzięć 6. Gryfińskiego Festiwalu Miejsc i Podróży „Włóczykij” wielu uznało degustację potraw z owadów. Co innego smakowanie dań z różnych części świata, jak tegoroczne potrawy z Litwy czy Tajlandii, a co innego zjadanie, uchodzących w naszej kulturze za niejadalne, robaków. Jednak degustacja odbyła się i miała swoich amatorów. W PUB-ie u Suszka konsumowano m.in. prażone larwy drewnojadów i świerszcze bananowe.
Degustację potraw z owadów zorganizował i przyrządzał Jakub Urbański - podróżnik, szef Fabryki Owadów z Warszawy oraz Kuba Korczak - właściciel multijęzykowej szkoły gotowania food for friends.

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaEPI-AKCJA Fundacji "Normalnie" 08.11.-09.12.2024
Reklama
ReklamaMrówka
Reklama
Reklama