Konkurs odbędzie się 14 grudnia w restauracji „Zamkowa”. Do konkursu można zgłaszać własne potrawy przygotowywane z okazji świąt Bożego Narodzenia z uwzględnieniem tradycji i specyfiki tych świąt. Powinny być wytwarzane w małej skali, tradycyjnymi metodami, wywodzić się z tradycji i kultywowanych w regionie zwyczajów, przygotowane z produktów i surowców występujących lokalnie, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia lub do sporządzania potraw. Potrawy będą oceniane w dwóch kategoriach: potrawy wigilijne oraz potrawy świąteczne.
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać wypełnioną kartę zgłoszeniową na adres: Wydział Rolnictwa i Rybactwa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego w Szczecinie, ul. Korsarzy 34, 70-540 Szczecin, z dopiskiem: Konkurs Bożonarodzeniowy, bądź pocztą elektroniczną (skan) na jeden z podanych adresów: [email protected], , [email protected], lub [email protected].
Karty powinny wpłynąć do dnia 10 grudnia br. (decyduje data wpływu). Wzór formularza dostępny jest w siedzibie Wydziału Rolnictwa i Rybactwa, Szczecin, ul. Starzyńskiego 3-4, pok. 114 oraz na stronie internetowej: www.wrir.wzp.pl (dokładny link: www.wrir.wzp.pl/wrir/p-r-m-a-17915/aktualnosci.htm)
Napisz komentarz
Komentarze